Vascozitatea, cea mai importanta proprietate a unui ulei Polytron, se refera la rezistenta la scurgere a uleiului Polytron.

Vascozitatea unui ulei variaza in functie de schimbarile de temperatura – mai mica atunci cand este cald sau mai mare cand este frig. Un ulei trebuie sa poata curge la temperaturi mici pentru a lubrifia partile interne ale motorului.

Trebuie, de asemenea, sa ramana vascos pentru a proteja motorul la temperaturi ridicate.

Cand uleiul este folosit la temperaturi variabile asa cum se intampla in fiecare motor este necesar ca variatia vascozitatii sa fie cat mai mica.

Masurarea schimbarii de vascozitate este data de Indicele de Vascozitate.
Cu cat indicele este mai mare cu atat vascozitatea se schimba mai putin, ceea ce inseamna o protectie mai buna pentru motor. Indicele nu indica vascozitatea la temperaturi mari sau mici a uleiului. Acest indice reprezinta gradul cu care se schimba vascozitatea la variatiile de temperatura. Imbunatatirea vascozitatii se realizeaza cu ajutorul pachetului de aditivi Polytron MTC, care scade rata la care uleiurile Polytron isi schimba vascozitatea in functie de temperatura. Acest aditiv MTC mareste gama temperaturilor de lucru a uleiurilor de motor Polytron si ajuta la fabricarea uleiurilor Polytron multigrade.

14 thoughts on “Vascozitatea uleiului de motor Polytron

 1. Marius says:

  Buna ziua,

  Si eu vrea fisa tehnica pentru uleiul 5W40. Ma intereseaza in mod special ce tip de ulei este:
  – Hydro crack
  – PAO
  sau
  – Esteri/polimeri

 2. Buzdugan Cristian says:

  Pentru un megane 2 1.5 dci am facut schimbul de ulei si filtre cu ulei polytron 4 litri 5w40 si un aditiv de ulei si dupa 1500 km imi apare in bird sa completez nivelul de ulei.mentionez ca nu am puerderi de ulei la motor .care sa fie cauza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now ButtonSuna acum pentru detalii